Skip to content Skip to footer

Inzicht in data. Dat is waar het om draait bij Ryze.

E-commerce blijft groeien en Marketplaces nemen hier steeds meer een centrale rol in. Dit voegt extra complexiteit toe aan het “direct-to-consumer” proces binnen verschillende afdelingen van een onderneming. Ryze werkt op strategisch gebied om de juiste kanalen te identificeren en past vervolgens expertise toe om de verkoop op een duurzame manier te laten stijgen. Het delen van data, kennis en inzichten staat hierbij centraal.

Verkopen via Marketplaces of verkoopplatform als verdienmodel

Verkopen op Marketplaces

De handel op Marketplaces groeide in het vierde kwartaal van 2020 met 81%. Dat is ruim dubbel zo hard als het toch al indrukwekkende groeitempo van de totale e-commerce. Daarnaast nemen Marketplaces steeds meer de rol van de zoekmachines over en wordt internationaal shoppen steeds breder omarmd.

Ryze biedt complete ondersteuning bij het inrichten en automatiseren van de back-end processen. Van product data en content, advertising, account management tot Marketplace best practices. Op basis van strategische doelen wordt een planning met gerichte acties opgezet dat vertaald wordt naar de verschillende platformen. Op basis van data en inzichten optimaliseren we continu de processen voor het beste resultaat.

Marketplace operator ondersteuning

Binnen Marketplaces kunnen klanten en verkopers zowel particulier als zakelijk zijn. De bekendste Marketplaces zijn B2C-platformen. Op andere plaatsen in de supply chain ontstaan er ook B2B-platformen. De C2C-platformen bestaan al langer, zoals bijvoorbeeld eBay.  

Marketplaces kunnen zich richten op goederen, diensten, banen of een combinatie hiervan. Een Marketplace kan besluiten dit aanbod deels in eigen beheer aan te bieden, dus zelf als verkoper actief te zijn op het platform. Daarnaast kan het volledige assortiment van externe verkopers afkomstig zijn. Om verdere online groei te realiseren, kan een Marketplace business model een optie zijn. Zo biedt het de mogelijkheid om meer producten en diensten aan te bieden, om te leren wat klanten willen en uiteindelijk meer te verkopen met een hogere marge.

Ryze werkt samen met verschillende partners om dit te realiseren en levert de nodige operationele kennis en ervaring om vervolgens te schalen.

"
Meer controle over je merk door inzicht in data.